Onko kysymyksessä ihmiskauppa?

Työmarkkinoihin liittyvät rakenteelliset syyt, niiden epävarmuus ja ennakoimattomuus ovat köyhyyden taustalla suurimmat syyt. Siivoojien selkärngasta repivät voittonsa nämä pörssifirmat, siivousjätit. Näistä juuri kärsivät siivoojat, yksi suuri ryhmä köyhiä..Siivoojan palkalla ei enää elä, ei edes kokopäiväduunilla. Varsinkaan PK-seudulla jossa asumiskustannukset ovat suuret. Häätöuhkia satelee kun vuokraa ei pysty maksamaan Pätkätyössä aiemmin tekemälläsi työllä ei ole merkitystä vaan joutuu lunastamaan paikkansa aina uudestaan. joutuu aina venymään ja kilpailemaan pätkästä.Tämä jättää jäljen hyvässä ja pahassa sieluun. Paineensietokyky kyllä kasvaa epätyypillisissä työsuhteissa kun joutuu etsimään työtä monelta taholta että saisi tarvittavia tuntimääriä ja palkkaa jolla eläisi. Mutta se katkeaa lopulta useilla tosi rumasti.

Siivoojien suuri osa elää tällaisessa kurjistutetussa tilanteessa jossa keskeisintä on kenen ja millä ehdoilla epätyypillistä työtä tehdään. Palkka ei riitä, joudutaan turvautumaan sosiaaliturvaan ja muihin turvaverkkoihin. Kompensaatiot paperisotineen absurdien lakien viidakossa on kuluttavan raskasta. Tarvittavia papereita byrokraateille työnantajalta on vaikea saada, Joskus niitä ei saa ollenkaan Pätkätyösiivoojat ei uskalla vaatia oikeuksiaan ja ovat epätiotoisia koko ajan jatkosta. Kokopäiväsiivoojalta on taasen viety jo lomaoikeudetkin tässä kilpailutuksen helvetissä. He eivät ole pariin vuoteen olleet lomilla, jotkut eivät muista milloin viimeksi. Onko ihme että loppuunpalamisia tapahtuu.

On siirrytty vuokratyöhön koska se on lainsäädännöllisesti helpompaa kuin oman määräaikaisen työvoiman käyttö. Palvelualalla varsinkin jossa sen mukana tulevat väärinkäytökset. Etenkin ulkomaalaistaustaisten tekijöiden, jossa vallitsee orjatyölait, työtä tehdään alihankkijan tai epämääräiseksi jääneiden välikäsien kautta. Välikäsien käytännöt ilta-, yö-, ja viikonloppulisien vapaapäivien ja verojen suhteen on HYVIN EPÄILYTTÄVÄT. Puhumme jo ihmiskaupasta!!