Vaadimme 10 € tuntipalkkaa!

On järjetöntä edes puhua yht'aikaa siivoojista ja lamatalkoista. Siivoojat ovat jo maksaneet liikaakin edellisen laman seuraamuksista. Selkärankaa on taivutettu jo niin paljon että se on katkeamassa. Liian suuri osa heistä elää jo köyhyysloukussa ja taistelee absurdien lakien viidakossa toimeentulostaan. Orjatyö on kidutusta ja se voi jopa tappaa. Oikeutta Siivoojille -liike toimii arvostuksen saamiseksi yhteiskunnan eräälle väheksytyimmälle ammattiryhmälle. Me keräämme joukkovoiman, joka vie taistellen vääjäämättä asettamaamme tulokseen.

Oikeutta Siivoojille -liike vaatii 10 euron tuntipalkkaa, ihmisarvoista kohtelua siivoojille, isojen siivousfirmojen palkkahuijauksia pois, osapäivätyön saamista kokopäiväiseksi sekä yleistä arvostusta siivoustyölle.


Suuri osa siivoojista ei elä palkallaan. He sinnittelevät järjettömien turvaverkostolakien kanssa. Köyhyys ja ruokajonot ovat arkipäivää. Me vaadimme kumoon orjatyölait jotka mahdollistavat tämän toimijan kyykyttämisen ja kiduttamisen.
Siivoojat työskentelevät monenlaisissa elämäntilanteissa. Opiskelijat, akateemiset työttömät. Suuri osa tekee pari tuntia aamulla, ja toise pari illalla. Ovat naimisissa työn kanssa, mutta riittävää toimeentuloa vähät tunnit ei takaa. Siivoojat ovat joutuneet maksumiehiksi halvimman hinnan kilpailutus- ja yksityistämishullunmyllyssä.

Siivoustyö on ehdoton edellytys muiden alojen tuottavuudelle.Sen pitäisi olla itsestäänselvyys, mutta sen tärkeyttä ei noteerata julkisuudessa mitenkään.

Oikeutta siivoojille -liike on suoran toiminnan liike. Siihen kuuluu mielenosoitukset, infoiskut työnantajille